Wednesday, October 24, 2012

The End of Asasi ^_^

Maybe ramai yang fikir i'm a very annoying person. Ye lar..mana ada orang post result sendiri kat blog dorang kan. But guess what? I don't care. haha~ (kerapu..kerapu..kuat merapu)

Tujuan sebenar i post my results just to let my old friends know that i'm doing well. especially my UiTM friends, geng-geng skoloh, Geng Sejid  (which I LOVE SO MUCH! ^^) n my other friends. so jangan la cakap-cakap belakang k. tak baik.. saya pun tak nak jumpa anda di Mahsyar nanti sebab bende ni. :)

So..let's go straight to the point. Sem ni result sedikit hambar. Dekan yang cukup-cukup makan je..People will say ana ni jenis yang tak bersyukur. Nope. memang bersyukur dan Alhamdulillah dengan result yang ada sekarang, tapi i'm writing this to myself for my own motivation. Lagipun kalau tak score di peringkat asasi, that means you have high possibility not to score masa Degree nanti and that will be a big problem. Tambahan pula, subjek di peringkat asasi ni basic and takde lar susah tahap gaban. Nama pun asasi.."Asas". 

Ok.got carried away sekali lagi. haha.. please forgive me. *buat mata bulat*


See my result? Sem ni takder A+ and i got B for Business. haha.. ana admit la. Dari awal sem lagi memang tak suka subjek ni. Nak wat camno.. As for National Language, A-. seperti biasa, setiap sem MPW akan memberi masalah besar kepada ana sebab tak penah nak score subjek ni. ok..so we can call it "Typical MPW result" haha. Untuk Mathematics pulak, ana no comment. memang sangat-sangat bersyukur sebab dapat A. apa taknyer.. jawab exam macam orang gila, carry mark pun teruk. ana n fellow classmates memang pasrah dengan subjek ni. Alhamdulillah, kami semua score. Thank you Puan Nadirah~ we LOVE u!! haha.

And as for that, ana mendapat GPA 3.79 for this sem. which is lower than other past two semesters. Memang la dekan, tapi atas pagar coz for kuis' students, pointer yang melayakkan kami termasuk dalam Dean List ialah 3.75. (semalam baru ana tahu kenapa kuis naikkan pointer untuk dean list. Thanks to akhi ;))

So~ ana telah pon menamatkan pelajaran asasi di Kuis..alhamdulillah, dengan CGPA 3.87. Tunggu kemasukan degree la pulak lepas ni. gonna be fun! insyaAllah ^^
Software Engineering, here i come!