Thursday, September 13, 2012

Kayak ♥

Entri kali ini..jeng3...as the title mentioned,pasal aktiviti kayak di Tasik KUIS.Seronok~~
Program kali ni dibawah mentoring, jadi lecturer kami ada dtg skali. Mula-mula tgk air teruja sangat-sangat macam budak-budak nak dapat duit raya.hihi
after kitorang dah warming up, ktorang dibahagikan kepada 2 kumpulan; yang nak buat water confidence ngan yang nak berkayak.So,disebabkan keterujaan melampau,ana pilih untuk ke kumpulan water confidence dulu.
First skali coach tu tanya ada sesiapa yang sakit atau tak.opss...tangan terseliuh yg sakit sejak semalam ni tak sembuh-sembuh lagi.Peduli apa kan..senyap-senyap sudaa..hehe (dasar kepala batu). Lepas tu, kami diajar untuk pakai jaket keselamatan tu.Pakai ketat-ketat ye..kalau tak memang bahaya.Actually this was not my first experience. Masa PLKN dulu dah diajar. Tapi kali ni special sebab buat di Tasik KUIS yang ada rumor pasal ikan besar.haha..membongak betul cerita tu.tapi wallahu'alam la kan.kalau betul ada,alhamdulillah,kitorang masih hidup dan masih sempat menulis wasiat.
Masa first2 turun kat air,teruja+takut menguasai diri.apa tak nye..air tu ntah apa2 ada dalam tu.dinosaur mungkin ada jugak..manelar tau kan..
Bila dah masuk,air tasik tu dalam giler kowt. Sampai tak dapat jejak langsung dasarnya masa terjun.tu pun baru tebing.kalau kat tengah wallahu'alam la..first thought SEJUKKKKK~ even masa tu pukul 5 petang. Lepas penat mandi, belajar berenang, belajar survive dalam air, turn kami berkayak pulak. Syokk!! first time berkayak kat KUIS.padahal dari sem1 lagi dah kempunan.hihi...
Setakat ni saja la kot..cerite panjang kang ada lak orang tu dengki.hihi..
Ok..sayonara wa arigatou.wassalam :)

No comments:

Post a Comment