Saturday, October 22, 2011

new commitments in SIIUC

Manusia hanya mampu merancang, tetapi sebaik-baik perancang ialah Allah SWT. Alhamdulillah, meski sudah meninggalkan laman UiTM Dungun yg dicintai, tapi kenangan-kenangan manis bersama sahabat-sahabat seperjuangan dulu takkan pernah dilupa...Buat rakan-rakan yang amat ana kasihi, renungilah bait lirik ini (sebab ana tak pandai nak susun kata-kata sendiri.hehe..);

Sahabat

Ingin aku singkap kembali
Kenangan lama agar bersemi
Inginku ulangi kisah manis
Agar terus bersemadi

Ingatlah aku sebagai rakanmu
Kenaglah daku dalam doamu
Begitulah indahnya kisah dahulu
Engkau sebagai temanku

Apabila engkau terjaga
Satukanlah harapanku denganmu
Kerana ianya bakal berpadu
Mimpi si penunggu yang setia
Layarkanlah impian doamu
Sesungguhnya aku masih mengingatimu
Sebagai kawan rakan dan teman
Semoga kita diberkati Allah

Kudoakan kepadamu agar bahagia
Di dunia dan akhirat....

<3



Alhamdulillah,sudah hampir genap seminggu ana di bumi KUIS (Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor) dlm bidang Foundation in Information Technology.Ahnyeong IT,Papai Chemical Engineering! hehe...Minggu orientasi,kuliah,tutorial semuanya berjalan dgn lancar.Cuma sedikit keboringan minggu ni.huhu..kelas selalu je batal,awal-awal sem la katakan..
Anyway,i'll be taking 7 subjects this sem.Segelintir agak mencabar, yg lain, insyaAllah,bleh skor..whatever it is,all foundation students have to maintain our pointer to 3.0 and above to ensure we get the BTR (Biasiswa Timbalan Rektor) for the next semester.-..-" ottoke?? doakan ana berjaya.Aini fighting!!! ^_^
Apa yang menarik tentang KUIS? bagi ana,persekitaran yang Islamik dengan landskap yang menarik,memang faktor utama nak lanjutkan pelajaran dekat sini. lebih-lebih lagi, setiap dua minggu ada mentoring dan Usrah..insyaAllah, dpt gak perisian yang bermanfaat.insyaAllah,KUIS akan dinaiktaraf jadi UIS tahun depan.:)

Disinilah ana akan menghabiskan umur sebagai pelajar sehingga peringkat degree,insyaAllah.SIIUC,The Catalyst of Knowledge Tradition! Daebakk!



p/s:picss around KUIS.^^

No comments:

Post a Comment